Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:12:20

Πελώνη: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα

Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα, η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων, καθώς η εταιρεία Pfizer, επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. δόσεις.

Εξίσου σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία», «η μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη επιχείρηση που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό κράτος», όπως είπε η εκπρόσωπος, «εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων, γεγονός που την κατατάσσει στις καλύτερες του κόσμου. Και αυτό», διευκρίνισε, επειδή η κυβέρνηση έχει στηρίξει, από την αρχή, το επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις πυλώνες που – όπως αποδεικνύεται στην πράξη- τηρούνται στο ακέραιο.

Ο πρώτος πυλώνας, ανέφερε η κυρία Πελώνη, «είναι η ασφάλεια, από την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή, μέχρι και τη διενέργεια των εμβολιασμών». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς».

Ο δεύτερος είναι ο πυλώνας «της διαφάνειας και της τήρησης της προτεραιοποίησης, όπως την έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Και ο τρίτος πυλώνας είναι «η αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Μέχρι στιγμής», όπως είπε, «οι εμβολιασθέντες – στην πλειονότητά τους άνω των 75 ετών – δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline