Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα

Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα, η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων, καθώς η εταιρεία Pfizer, επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. δόσεις.

Εξίσου σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία», «η μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη επιχείρηση που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό κράτος», όπως είπε η εκπρόσωπος, «εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων, γεγονός που την κατατάσσει στις καλύτερες του κόσμου. Και αυτό», διευκρίνισε, επειδή η κυβέρνηση έχει στηρίξει, από την αρχή, το επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις πυλώνες που – όπως αποδεικνύεται στην πράξη- τηρούνται στο ακέραιο.

Ο πρώτος πυλώνας, ανέφερε η κυρία Πελώνη, «είναι η ασφάλεια, από την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή, μέχρι και τη διενέργεια των εμβολιασμών». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς».

Ο δεύτερος είναι ο πυλώνας «της διαφάνειας και της τήρησης της προτεραιοποίησης, όπως την έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Και ο τρίτος πυλώνας είναι «η αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Μέχρι στιγμής», όπως είπε, «οι εμβολιασθέντες – στην πλειονότητά τους άνω των 75 ετών – δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός».

Πολυμέσα