Τρίτη 16 Απριλίου 2024  13:40:32

Οι κλινικές στη μάχη κατά της επιδημίας στην Αττική

Ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει στο ΕΣΥ στην Αττική επιπλέον 550 κλίνες νοσηλείας με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους, εκ των οποίων οι 450 είναι για νοσηλεία ασθενών non COVID και 100 για περιστατικά COVID.

Για τα non COVID περιστατικά, 300 κλίνες νοσηλείας παραχωρεί το Hellenic Healthcare Group (Υγεία, Μητέρα, Metropolitan και Metropolitan General), 100 κλίνες ο όμιλος Ιασώ, και 50 κλίνες ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό η Ευρωκλινική διαθέτει 60 απλές κλίνες και η Βιοϊατρική 40. Επιπλέον, ο αριθμός των κλινών εντατικής των ιδιωτικών νοσοκομείων που χρησιμοποιούνται για τους ασθενείς του ΕΣΥ αυξάνεται από 130 σε 140.

Παράλληλα, το νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, δυναμικότητας 318 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο COVID. Στο ΕΣΥ ενσωματώνεται το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας δυναμικότητας 220 κλινών, στο οποίο θα νοσηλεύονται non COVID περιστατικά. Εχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άμεση προμήθεια 900 αναπνευστικών συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου, ενώ το Σισμανόγλειο ενισχύεται με 10 πολυδύναμες κλίνες εντατικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline