Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:34:38

Άνοιγμα με πολλά rapid tests

Όσον αφορά την αγορά, από το Μαξίμου προσανατολίζονται σε σταδιακό άνοιγμα–σε τέσσερις συνολικά φάσεις έως τα τέλη Απριλίου– αρχής γενομένης ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μηνός.


Προκειμένου το άνοιγμα να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, η κυβέρνησης κινείται με άξονα την αγορά εκατομμυρίων rapid tests –οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 εκατ. τεστ– που ακολούθως θα διανεμηθούν από το υπ. Υγείας σε όλα τα βασικά υπουργεία που σχετίζονται με το άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Τελικός αποδέκτης των τεστ, βάσει των αναγκών που θα κρίνει το κάθε υπουργείο, θα είναι εργαζόμενοι και πολίτες που σχετίζονται με τις επιμέρους κατηγορίες.
Δηλαδή οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, τα σχολεία, τα γηροκομεία, οι δομές που σχετίζονται με τον τουρισμό, οι μεγάλες βιομηχανίες και τα εργοστάσια, αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων θα προμηθευτούν χιλιάδες τεστ, ώστε να μπορούν όλοι να ελεγχθούν τόσο κατά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων όσο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να υπάρξουν στεγανοποιήσεις και όσο το δυνατόν μεγαλύτερος έλεγχος της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή εξάλλου ο ΕΟΔΥ διενεργεί περίπου 60.000 τεστ ημερησίως, ένας αριθμός που ήδη τον έχει φέρει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Συνεπώς το σενάριο του self testing αποτελεί μονόδρομο για ένα πιο ασφαλές άνοιγμα της αγοράς. Το συγκεκριμένο σχέδιο συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Κικίλια και Τσιόδρα που αμφότεροι είναι θετικοί στη συγκεκριμένη στρατηγική. Τα «αγκάθι» σε αυτή την περίπτωση είναι κατά πόσον αυτός που θα κάνει μόνος του το τεστ θα το δηλώνει ώστε να συμπεριλαμβάνεται στη γενική επιδημιολογική εικόνα. Μία λύση, η οποία εξετάζεται, είναι τα τεστ να γίνονται σε φαρμακεία, ώστε να δηλώνονται ακολούθως και τα θετικά κρούσματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline