Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ηδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα

Ο Βασίλης Κικίλιας σε απάντηση του ανάλογου μηδενισμού της αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε, ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επίταξης των γιατρών είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που μόνον 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

«Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνον 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν, για να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην ''αγορά'' και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ, αν εξαιρέσει κάποιος όσους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δώσαμε τη δυνατότητα ακόμη και στους συνταξιούχους να προσφέρουν και μονιμοποιήσουμε τους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ», τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στους εμβολιασμούς, είπε ότι αναμένεται να γίνουν 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Απρίλιο, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν οι δόσεις εμβολίων που θα διαθέτουμε στη χώρα.

Πολυμέσα