Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:45:19

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το τεστ για το σπίτι – Ποια είναι η διαδικασία

Διχασμένοι ωστόσο εμφανίζονται οι πολίτες για το γρήγορο τεστ αντιγόνου. Το self rapid test που χορηγείται από τα φαρμακεία στη Γερμανία και κοστίζει 10 ευρώ, δείχνει στο MEGA o δημοσιογράφος Νικόλαος Ραδής. Αυτό που σε λίγες μέρες πρόκειται να διατεθεί και στην Ελλάδα.

«Η διαδικασία – όπως εξηγεί είναι απλή. Παίρνουμε τη μπατονέτα. Μπαίνει σε κάθε ρουθούνι 7 δευτερόλεπτα και το γυρνάμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Στη συνέχεια τη βάζουμε κάτω στο υγρό έχει 1 εκατοστό υγρό μέσα».

Τρεις σταγόνες από το υγρό στην πλαστική κασέτα και σε 15 λεπτά θα γνωρίζει αν είναι θετικός ή όχι.
«Ρίχνουμε 3 σταγόνες και περιμένουμε 15 λεπτά μέχρι να μας δείξει το αποτέλεσμα».

Δωρεάν rapid test στα φαρμακεία

Το τεστ κορωνοϊού για το σπίτι θα διατίθεται δωρεάν από τα φαρμακεία, μία φορά την εβδομάδα, όπως προβλέπει το σχέδιο.

Αποζημίωση της τάξης των 30-50 λεπτών ανά τεστ ζητά ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, για να κάνουν τα τεστ οι φαρμακοποιοί.
«Θέλουμε το νόμιμο κέρδος από τη χρησιμοποίηση του φαρμακοποιού επιστήμονα και από το φαρμακείο μας ως χώρο που ένα χρόνο η κυβέρνηση τον έχει τσάμπα».

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, επισημαίνει πως η διαδικασία θα είναι εύκολη αλλά άγνωστο παραμένει τι θα γίνεται στην περίπτωση που ο πελάτης δεν δύναται να κάνει μόνος του το τεστ.
«Λέγεται ότι θα είναι εύκολο γιατί θα είναι self rapid test που σημαίνει ότι θα είναι ειδικά κατασκευασμένα. Άλλα δε θα μπορούν όλοι να το κάνουν μόνοι τους. Θα χρειάζονται βοήθεια».

Την ίδια ώρα, διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το γρήγορο τεστ αντιγόνου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline