Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:12:53

Κλειδί τα self tests για μεγαλύτερη χαλάρωση

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το άνοιγμα της χώρας μας θα γίνει με τη βοήθεια των self test, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία αρχές Απριλίου.


Τα εν λόγω τεστ θα αποτελέσουν «σύμμαχο» της χώρας μας τόσο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όσο και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
Τα self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, δικαστήρια καθώς και για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε πει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθιστά την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοϊα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού.

Πελώνη: Εισηγούμαστε άρση διαδημοτικών μετακινήσεων το συντομότερο

Όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτραπούν, αναγνωρίζοντας και την κόπωση όλων, δε θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού όπως σε μικρές πλατείες.

«Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, θα δούμε την εισήγηση της επιτροπής, πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην εκτόνωση και στο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους... Πρέπει να λάβουμε υπόψιν την αλλαγή του καιρού, ότι πρέπει να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες παράνομες δραστηριότητες, συναντήσεις σε σπίτια, όπου γίνεται διασπορά του ιού».

Όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτραπούν, αναγνωρίζοντας και την κόπωση όλων, δε θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού όπως σε μικρές πλατείες.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη υπάρχει μερική συμμόρφωση στα μέτρα, λόγω κόπωσης. «Για να υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα γιατί τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και προφανώς είμαστε σε έξαρση που πιέζει τους πάντες και το ΕΣΥ θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να γίνει διαχειρίσιμη αυτή η κούραση» τόνισε η κ. Πελώνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline