Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:41:32

Την επόμενη εβδομάδα 7 εκατ. self test

Οι επόμενες παραλαβές self test θα είναι σε ατομικές συσκευασίες, ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ξεκινά την Πέμπτη η διανομή των self test από τα φαρμακεία σε μαθητές 16-18 ετών και σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Τα τεστ ήδη βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε στην ενημέρωση για τον κοροναϊό ότι έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια self test μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια – συνολικά δηλαδή επτά εκατομμύρια.

Ποιον ωφελεί ένα πολωμένο πολιτικό κλίμα;
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι ένα στα 3 άτομα με κοροναϊό είναι ασυμπτωματικό.

Τι διαφορά έχουν τα self test από τα rapid test

Το self test που είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία είναι αποκλειστικά ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης. Ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των ταχέων τεστ και έχει κατεπείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ως αυτοδιαγνωστικό.
Η βασική του διαφορά είναι ότι είναι ρινικό και η λήψη είναι πιο απλή ως διαδικασία, καθώς δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας.
Η έγκριση, διάθεση και χρήση των self test έχει υιοθετηθεί από πολλούς ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς οργανισμούς (σε Γερμανία, Τσεχία, Πορτογαλία και αλλού).

Οι επόμενες παραλαβές self test θα είναι σε ατομικές συσκευασίες

Σχετικά με τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τα πρώτα self test, που έφτασαν σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι οι επόμενες παραλαβές θα είναι σε ατομικές συσκευασίες.
Οι ανήλικοι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν self test μόνοι με επίβλεψη από τους γονείς τους. Για τα παιδιά κάτω από 12 ετών, το self test πρέπει να διενεργείται από τους γονείς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συμβούλεψε τα self test να απορρίπτονται στα οικιακά απορρίμματα με προσοχή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι άνοιξε η πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Ωστόσο, η φόρμα υποβολής αποτελέσματος θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή, 24 ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.
«Αν κάποιος έχει κάνει μοριακό τεστ 24-48 ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, δεν χρειάζεται να κάνει self test», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline