Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:19:25

Τι ισχύει διεθνώς με το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι εξελίξεις αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο τα σχέδια εμβολιασμού στην Ευρώπη και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι χώρες το πρόβλημα που έχει προκύψει.


Πάντως, η Δανία, έγινε η πρώτη χώρα που διέκοψε οριστικά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, απόφαση που αναμένεται να καθυστερήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού μέχρι και κατά τέσσερις εβδομάδες. Επίσης, έλαβε την απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.
Αυστραλία
Συστήνει στα άτομα κάτω των 50 ετών να επιλέγουν το εμβόλιο της Pfizer αντί για αυτό της AstraZeneca.
Αυστρία
Έχει ξεκινήσει εκ νέου τη χρήση του.
Βραζιλία
Οι αρχές θα επιβάλλουν περιορισμούς καθώς τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.
Βρετανία
Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι όπου είναι εφικτό θα πρέπει να χορηγείται στα άτομα κάτω των 30 ετών κάποιο άλλο εμβόλιο επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει κανονικά με τη δεύτερη δόση εάν έχει ήδη λάβει την πρώτη.
Βουλγαρία-Κύπρος
Ξανάρχισαν τους εμβολιασμούς στις 19 Μαρτίου.
Καναδάς
Οι αρχές ανακοίνωσαν στις αρχές Απριλίου ότι θα παγώσουν τη χορήγησή του στις ηλικίες κάτω των 55 και ότι θα ζητούσαν μια νέα ανάλυση για τα οφέλη του εμβολίου και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί ανά ηλικία και φύλο.
Εσθονία
Ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου στα άτομα κάτω των 60 ετών στις 7 Απριλίου.
Γαλλία
Ενέκρινε την επανάληψη χορήγησής του στις 19 Μαρτίου αλλά αποκλειστικά σε άτομα άνω των 55 ετών. Στις 9 Απριλίου συνέστησε σε όσους είχαν λάβει την πρώτη δόση και ήταν νεότεροι από 55 ετών να λάβουν τη δεύτερη δόση άλλου εμβολίου τεχνολογίας mRNA.
Φινλανδία
Ξανάρχισε τη χρήση του από τις 29 Μαρτίου αλλά μόνο στους άνω των 65.
Γεωργία
Έχει περιορίσει τη χρήση του μετά τον θάνατο νοσοκόμας από αναφυλακτικό σοκ και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν μόνο σε πλήρως εξοπλισμένα ιατρικά κέντρα, όπως ανέφερε το πρακτορείο TASS στις 19 Μαρτίου.
Γερμανία
Η Γερμανία παραμένει πιστή στην οδηγία της που είναι σε ισχύ από την 31η Μαρτίου και προβλέπει τον περιορισμό της χρήσης σε όσους είναι άνω των 60. Η επιτροπή εμβολιασμού της χώρας συνέστησε σε όσους ήταν αυτής της ηλικίας και είχαν λάβει ήδη την πρώτη δόση να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο.
Ουγγαρία
Συνεχίζει τη διάθεση του εμβολίου.
Ισλανδία
Επανέναρξη των εμβολιασμών στις 25 Μαρτίου. Είχαν ανασταλεί στις 11 Μαρτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline