Σάββατο 20 Απριλίου 2024  09:05:27

Γιατί είναι αντίθετοι στο δικαίωμα εξόδου στη επαρχία και στα νησιά

Ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής δηλώνοντας πως έτσι αποτυπώνεται η κόπωση από την πανδημία του κορονοϊού.

«Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας και πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα» είπε ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι. «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην έξοδο του Πάσχα και σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και περιφερειών. «Είμαι αντίθετος, γιατί η μαζική κινητικότητα δημιουργεί αύξηση επαφών. Μετά από 2 χρόνια θα απαλλαγούμε από τον ιό, αλλά τον Νοέμβριο θα φτάσουμε σε επίπεδο υψηλής ανοσίας στον πληθυσμό», επεσήμανε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline