Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:41:20

Το CDC για την μη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους

Στη συζήτηση που έχει «φουντώσει» τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την μη χρήση μάσκας, αναφέρθηκε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έβαλε «φωτιές» ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, είναι ανακοίνωση του CDC των ΗΠΑ εδώ και τρεις εβδομάδες, ότι μπορούν άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι να συναντηθούν και σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, δίχως κάποιος να διατρέχει κίνδυνο κάποιος εξ αυτών».

Συστάσεις για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Βασικό μέλημα, κυβέρνησης και ειδικών είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα και επανάκαμψη της πανδημίας. Για αυτό και τονίζουν την ανάγκη οι πολίτες κατά τον εορτασμό του Πάσχα, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Από όλες αυτές τις εκδηλώσεις τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρχει διασπορά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι το πόση θα είναι και πως θα αποτυπωθεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εκκλησίες και επεσήμανε πως υπάρχουν κατά περίπτωση ιερείς που προτρέπουν σε μη τήρηση των μέτρων πχ να μην φοράμε μάσκες στις εκκλησίες.

Επεσήμανε, στον Σκάι, πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.
Αναφορικά με την δήλωση του κ. Σύψα πως τον Αύγουστο του 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία, ο κ. Εξαδάχτυλος υπογράμμισε πως ο κ. Σύψας είναι ειδικότερος και πολύ ρεαλιστικός σε αυτά που λέει και ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις επισημάνσεις του με σεβασμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline