Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:22:39

Περισσότερες επιτυχίες κατά της επιδημίας αλλά και προβλήματα ακόμα

«Παρόλο που υπάρχει βελτίωση στα στοιχεία, η πανδημία είναι ακόμα εδώ» διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναλύοντας την πορεία της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας σε ένα 24ωρο πραγματοποίησε 100.000 εμβολιασμών, ενώ ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας συνέστησε «μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας, που παρέχονται από την ελληνική Πολιτεία, ώστε να περιφρουρήσουμε την δημόσια Υγεία και να κάνουμε μόνιμα βήματα ελευθερίας».

Επίσης, επέστησε την προσοχή για το επόμενο διάστημα ειδικά στις παραγωγικές ηλικίες, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Είναι εμφανές, σημείωσε, ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος έχει σταθεροποίηση και ενδεχόμενος πτώση. Ωστόσο, η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι ηλικίες 43 ετών, ηλικίες μάχιμες, ενεργές υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε αύξηση στα κρούσματα των ηλικιακών ομάδων 45 – 54 και 35 – 44. Πάντως, ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 5 την τελευταία εβδομάδα, στο 4,6, ενώ τα ενεργά κρούσματα ήταν κάτω από 20.000, 19.166 με πτωτική τάση.
1.000.000 εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, σήμερα θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες αλλά και πως σήμερα θα ξεπεράσουμε το ένα εκατ. εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις με 1.500 -εν πλήρη λειτουργία- εμβολιαστικά κέντρα.

«Μέσα στον Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς και θα έχουμε φτάσει συνολικά τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Αρχές Ιουλίου, εφόσον έρθουν τα προγραμματισμένα εμβόλια, να μπορούν όλοι οι ενήλικες να εμβολιαστούν» είπε ακόμα ο κ. Κικίλιας και κατέληξε:
«Συνιστώ σε όλους τους πολίτες, να μιλήσουμε με τις οικογένειες εκείνων που έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ή που έχασαν ανθρώπους τους. Αυτή η πανδημία έχει αφήσει σκληρό αποτύπωμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline