Σάββατο 13 Αυγούστου 2022  23:51:40

Τα μέτρα που «ξεχνάμε» αλλά παραμένουν σε ισχύ

Μπορεί με την άρση του lockdown, την οποία ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος των SMS αλλά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, πολλοί να θεώρησαν ότι τα μέτρα κατά του κοροναϊού τελείωσαν, ωστόσο αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Μπορεί με την άρση του lockdown, την οποία ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος των SMS αλλά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, πολλοί να θεώρησαν ότι τα μέτρα κατά του κοροναϊού τελείωσαν, ωστόσο αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.
Αρκετά περιοριστικά μέτρα, που έχουν σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού, βρίσκονται ακόμα στη ζωή μας. Βασικότερο όλων είναι η χρήση μάσκας, η οποία είναι υποχρεωτική παντού, εκτός από όταν καθόμαστε σε μαγαζιά εστίασης.

Η τηλεργασία αλλάζει τον χάρτη του real estate

Ακόμα, σε ισχύ βρίσκεται και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ωστόσο ξεκινάει στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δρόμους

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του MEGA, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξαναδούμε ελέγχους για τα παραπάνω μέτρα, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αραιώσει πολύ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι δεν θα περιορίζονται στα καφέ και τα εστιατόρια, αλλά θα δούμε να επανέρχονται στον δρόμο οι έλεγχοι για τις μάσκες.

Πέρα από τις συστάσεις που θα γίνονται στους πολίτες για σωστή χρήση της μάσκας, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 300 ευρώ στους απείθαρχους.

Τα μέτρα που «ξεχάσαμε» και παραμένουν σε ισχύ

• Σημειώνεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός της εστίασης.
• Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και σε ΙΧ, με τους αριθμούς των επιβατών να παραμένουν οι ίδιοι: 4 άτομα στα ΙΧ, με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί).
• Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στην εστίαση, καθώς οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί είναι συγκεκριμένοι.
• Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.
• Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του.
• Η λειτουργία των ημιυπαίθριων χώρων θα γίνεται χωρίς κλιματιστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline