Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021  18:04:32

Γερμανία: Όλα τα παιδιά από 12 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και άνω, θα δοθεί έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο EMA θα εγκρίνει το εμβόλιο Biontech/Pfizer και γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ηδυνατότητα να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και άνω, θα δοθεί έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄ αυτή την ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD, αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού από τις 7 Ιουνίου.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι, όμως, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech/Pfizer και γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω.

Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων. Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech/Pfizer όσο και η Johnson & Johnson ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

«Όμως, είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ασφάλεια στα σχολεία. Πρόκειται για μια ατομική απόφαση και γι' αυτό το βρίσκω καλό που οι γονείς και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και ότι δεν τους πιέζουμε, ούτε να εμβολιαστούν, ούτε για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπράουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline