Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:57:57

Πελώνη για τον επιδημιολογικό χάρτη και την πορεία των εμβολιασμών

Από χθες, τέθηκε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης, όπου ο καθένας μπορεί, κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Aρ. Πελώνη να δει ανά Περιφερειακή Ενότητα ποια είναι η πορεία της πανδημίας, η πορεία των εμβολιασμών.

Είναι στο χέρι όλων μας να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, που θα χρειαστεί, προφανώς, να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα.
Ασπίδα απέναντι σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός. Δεν είχαμε εμβόλια πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος έχουμε αυτό το δώρο του εμβολίου και πρέπει όλοι να αδράξουμε την ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Πηγαίνουμε καλά. Σήμερα, κάποια ώρα, θα φτάσουμε στα 6.000.000 εμβολιασμούς.

Και είναι πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι μειώνονται οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις. Είναι ένα πολύ σαφές αποτύπωμα του εμβολιασμού που προκύπτει στους 60 και άνω. Και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός και για όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε όλες τις ηλικίες των 60 και άνω, το σύνολο αυτών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν σύντομα γιατί έχουν κλείσει το ραντεβού τους, είναι στο ύψος του 75%, το οποίο είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

Όσο θα προχωράμε και όσο θα αυξάνονται και σε άλλες ομάδες τα ποσοστά εμβολιασμού, προφανώς θα είναι και άλλη εικόνα. Παροτρύνουμε τους νεότερους – όπως και όλους – να κλείσουν το ραντεβού τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες.
Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει επαίνους και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και από ξένους ηγέτες για την πορεία των εμβολιασμών. Για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται, χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη. Είναι μια πολύ σύνθετη άσκηση, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Είναι και μία άσκηση που αλλάζει και την σχέση του πολίτη με το κράτος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline