Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:33:41

Να διατίθενται τα self test από τα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης,μετά την άρνηση των φαρμακοποιών να συνεχίσουν να διανέμουν δωρεάν τα τέστς δήλωσε τα εξής:

Για τα self tests ότι «θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο».

Όπως είπε το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα super market.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.

«Η ανησυχία που είχαμε τον Δεκέμβριο, ή τον Ιανουάριο δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα αφού έχουν εμβολιαστεί 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο των πλανήτη και είναι καλά».

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν ούτε προνόμια, ούτε τιμωρίες, ούτε κούνημα του δαχτύλου. «Είναι σεβαστή η ανησυχία για τα εμβόλια. Όμως σήμερα μετά από 1,5 δις εμβολιασμένων δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια ανησυχία με αυτή που υπήρχε τον Ιανουάριο».

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τα προνόμια θα γίνει τον χειμώνα που θα έρθει καθώς και ότι με βεβαιότητα θεωρεί ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, όπου προφανώς και δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι. Είπε επίσης ότι ο κανόνας αυτός θα ισχύει για τα πάντα.

«Όταν είμαστε μια κοινότητα εμβολιασμένων ξέρουμε ότι έχουμε γύρω μας ασφάλεια και ο διπλανός μας δεν μπορεί να μας βλάψει. Εάν μέσα στην κοινότητα των εμβολιασμένων έχουμε πέντε ανεμβολίαστους ξέρουμε ότι αυτοί μπορούν να μας κολλήσουν και δίνουν το χώρο στον ιό να μεταλλαχθεί και να γίνει πιο επικίνδυνος. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζομένους μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα οικογενειακά καταλύματα που δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ είπε: «Δεν εξαιρέθηκαν τα καταλύματα από το ΕΣΠΑ. Όμως το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχει ως βασική παράμετρο μετά και από συμφωνία με την Κομισιόν τη διάσωση των θέσεων εργασίας. Τα χρήματα δίδονται για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και όποια επιχείρηση παίρνει χρήματα από το ΕΣΠΑ δεσμεύεται ότι θα κρατήσει θέσεις εργασίας. Αν έχεις μια επιχείρηση τόσο μικρή που δεν έχει κανέναν εργαζόμενο, τότε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις άλλα εργαλεία να σε βοηθήσουν όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αναβολή πληρωμής φόρων κλπ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline