Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:42:38

Κικίλιας: Συνεχίζεται κανονικά η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τουλάχιστον 20 ευρωπαϊκές χώρες, και η Ελλάδα, συστήνουν να γίνει κανονικά η δεύτερη δόση καθώς οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες, είπε ο υπουργός Υγείας - Περίπου 470.000 πολίτες έχουν κάνει μόνο την α' δόση με το σκεύασμα της AstraZeneca - Διαθέσιμα από Τετάρτη όλα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικους πολίτες της χώρας - Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24.

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωση που έκανε για τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, καθώς όπως είπε οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες. «Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνες, που προστατεύθηκαν από τον κορωνοϊό χάρη σ' αυτό. Πάνω από 20 χώρες και εμείς συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε».

Πάντως, η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών, σηματοδοτώντας το τέλος της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ωστόσο, η νέα -τέταρτη κατά σειρά- σύσταση από τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφορικά με τη χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca δημιουργεί μια... εμβολιαστική Βαβέλ στη χώρα μας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το αποτέλεσμα της θωράκισης κατά του κορωνοϊού. Παρότι οι επικαιροποιήσεις των συστάσεων εμβολιασμού -με βάση τα νεότερα κάθε φορά δεδομένα- θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι των επιστημονικών αποφάσεων της Επιτροπής, δημιουργούν προβληματισμό και φόβους σε στελέχη της «Ελευθερίας» ότι θα δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες ή και θα κλονίσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline