Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:05:57

«Ταξιάρχαι»: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο διευθυντής και οι γιατροί της κλινικής

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή ήταν πολύωρη και αμέσως μετά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή Χρ. Παπαδήμα ο διευθυντής και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι», οι οποί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση μέτρων πρόληψης για την μετάδοση του κορωνοιού.

Στην εν λόγω κλινική πριν από περίπου ένα έτος είχαν εντοπισθεί πολλά κρούσματα κορωνοϊου και είχαν σημειωθεί θάνατοι ασθενών.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή ήταν πολύωρη και αμέσως μετά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν σε τρεις εκ των κατηγορουμένων περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ. Αντίθετα, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Σε δήλωσή τους, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακοπουλος , Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης έκαναν λόγο για αποδόμηση του κατηγορητηρίου. Όπως ανέφεραν, αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα μέτρα από τον ΕΟΔΥ στην κλινική για την μη μετάδοση του πανδημίας. «Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα , που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline