Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:36:00

Μετάλλαξη Δέλτα: έχει ήδη γίνει την Ελλάδα

Δύσκολο καλοκαίρι από τις μεταλλάξεις, που απλώνεται συνεχώς και μολύνουν τους πάντες. Ο πρωθυπουργός σε ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου επισήμανε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας.

Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη. Την βλέπουμε ήδη πιο έντονα παραδείγματος χάρη στην Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερα».

Υπογράμμισε ότι από αυτά τα κρούσματα, «τα πιο πολλά, αλλά όχι όλα, αφορούν κυρίως νέες ηλικίες», σημειώνοντας ότι σχετίζονται «κυρίως με δραστηριότητες ψυχαγωγίας και κινητικότητας».

«Παρατηρούμε ότι και σε άλλες χώρες πού εντοπίζεται μία αύξηση κρουσμάτων, λόγω του εμβολιασμού, προς το παρόν, τουλάχιστον αυτή δεν μεταφράζεται σε κάποια σοβαρή επιβάρυνση στα συστήματα υγείας», είπε και συμπλήρωσε: «Ωστόσο, όσο ένα σημαντικό ποσοστό των ενηλίκων παραμένουν ανεμβολίαστοι, ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, τόσο η μετάλλαξη Δέλτα θα απειλεί ευθέως την υγεία τους».

Γι' αυτό. όπως είπε, το μήνυμα είναι ένα: «Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Πρέπει να τονίσω ότι άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test. Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, πρωτίστως όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline