Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022  15:34:02

Τα ποσοστά εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

Στον κλάδο της υγείας, μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού καταγράφονται στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ οι γιατροί έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν στην πλειονότητα τους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής εμβολιασμών, το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86%, το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%.

Στον ιδιωτικό τομέα, οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.
Το φαινόμενο πάντως της απροθυμίας μερίδας εργαζόμενων ακόμη και στο χώρο της υγείας να εμβολιαστούν δεν είναι μόνο ελληνικό. Στις ΗΠΑ το ποσοστό ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Και όπως είχε δηλώσει στο New Yorker ο Ντέιβιντ Γκραμόφσκι, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η άρνηση συχνά οφείλεται σε έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία και σε αντίδραση στην επιβολή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline