Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΥ: 21.664 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι – Τα ποσοστά ανά κατηγορία (γράφημα)

Μια ιδιαίτερα δύσκολη ισορροπία για το Σύστημα Υγείας με το βλέμμα στον ερχόμενο χειμώνα δημιουργεί η επιδημιολογική έξαρση σε συνδυασμό με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, που από την 1η Σεπτεμβρίου θα οδηγήσει σε αναστολές συμβάσεων εργαζομένων σε νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, έως τις 19 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν 19.416, ενώ 2.248 ήταν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Αθροιστικά, αυτό σημαίνει ότι συνολικά 21.664 εργαζόμενοι του ΕΣΥ παρέμεναν ανεμβολίαστοι, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την έναρξη ισχύος του πλαισίου των αναστολών.

Αναλυτικά, τα ποσοστά ανά κατηγορία διαμορφώνονταν ως εξής:

• Ως προς το προσωπικό των νοσοκομείων:

Το 90% των γιατρών είναι εμβολιασμένο με μια ή δύο δόσεις ή έχει πιστοποιητικό νόσησης.
Στους νοσηλευτές, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 78% και στους διοικητικούς υπαλλήλους σε 79%, ενώ στα λοιπά στελέχη στο 74%.
Αθροιστικά, δηλαδή, το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων στα νοσοκομεία φτάνει στο 80,2%. Το υπόλοιπο 19,8%, που δεν είχε εμβολιαστεί, αναλογεί σε 19.416 εργαζομένους.

• Ως προς τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

Το 93% των γιατρών είναι εμβολιασμένο με μια ή δύο δόσεις ή έχει πιστοποιητικό νόσησης.
Στους νοσηλευτές, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 85% και στους διοικητικούς υπαλλήλους σε 82%, ενώ στα λοιπά στελέχη στο 83%.
Αθροιστικά, δηλαδή, το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας φτάνει στο 87,3%. Το υπόλοιπο 12,7%, που δεν είχε εμβολιαστεί, αντιστοιχεί σε 2.284 εργαζομένους.

esy

Πολυμέσα