Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:53:00

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς – Θα ανακοινώνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης, στη δέσμη όλων των μέτρων «επιχείρησης πειθούς», να πείσει δηλαδή τους επιφυλακτικούς συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα προστασίας από την πανδημία.

Τον αριθμό των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων ασθενών με COVID, αλλά και τον ανεμβολιάστων που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, αρχίζει να ανακοινώνει άμεσα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης, στη δέσμη όλων των μέτρων «επιχείρησης πειθούς», να πείσει δηλαδή τους επιφυλακτικούς συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα προστασίας από την πανδημία.
Πρόκειται για αίτημα επιστημόνων και φορέων όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Με παρέμβασή της η Ένωση είχε καλέσει το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να προβεί στην αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά.

«Από Τέταρτη λήγει η προθεσμία εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Θα υπάρχει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για όσους δεν εμβολιαστούν.

Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως «με θλίβουν οι εικόνες των συγκεντρώσεων των αρνητών, υπάρχει πράγματι πολύ σκληρός, αλλά μειοψηφικός πυρήνας αντιεμβολιαστών, αρνητών της προόδου που έχει κάνει η επιστήμη και η ανθρωπότητα για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως. Νομίζω ότι με αυτό το τμήμα του πληθυσμού δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε, μπορούμε όμως να συνομιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και το φοβούνται».

Σε ό,τι αφορά τυχόν επέκταση των τεστ στους εμβολιασμένους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε νωρίτερα ότι η επιλογή για την επέκταση της υποχρεωτικότητας, όπως στα σώματα ασφαλείας, εξακολουθεί να υπάρχει, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας έγινε προτεραιοποίηση. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα για επέκταση των τεστ στους εμβολιασμένους διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνώρισε όμως έχει όντως παρατηρηθεί ότι όντως ορισμένες φορές νοσούν, αλλά είναι πιο θωρακισμένοι απέναντι στις απειλές της νόσου. «Αν χρειαστεί να επεκτείνουμε τα μέτρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε εδώ να το δούμε», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρότεινε ολιγοσυμπτωματικά ή και ασυμπτωματικά άτομα σε ειδικές ομάδες κατηγοριών να κάνουν τεστ παρότι εμβολιασμένοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline