Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Μήνυμα πως «δεν θα δοθεί παράταση» στους υγειονομικούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει «σημαντική αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων».


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το «58- 59% του πληθυσμού», αλλά και ότι, «κλείνονται νέα ραντεβού», αν και -όπως είπε- «θα θέλαμε περισσότερα». «Είδαμε μία σημαντική αύξηση με την επιστροφή από τις διακοπές. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς ραντεβού», πρόσθεσε.
Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

Σε 70% ανέρχεται το ποσοστό των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε πιο πέρα» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πολυμέσα