Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:58:59

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 9 στους 10 έκαναν τελικά το εμβόλιο στο ΕΣΥ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ φαίνεται ότι άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή και έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει σκληρές συνέπειες αφού θα πρέπει να στερηθούν τον μισθό τους. Αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr σε πολλά νοσοκομεία ειδικά της Αττικής, το ποσοστό των εμβολιασμένων να ξεπερνά πλέον το 90%.


Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει αγγίζει πλέον το 97% και πλέον μόνο 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να σημειωθεί ότι στον Ευαγγελισμός εργάζονται κατά μέσο όρο 3000 άτομα.

Μεταξύ των περίπου 100 εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν είναι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε παραϊατρικά επαγγέλματα, σε εργαστήρια κ.λ.π.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 9 στους 10 έκαναν το εμβόλιο, έστω κι αν κάποιοι έσπευσαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.
Γεγονός βέβαια που κάνει τα στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, κρίνοντας πως η ασφυκτική πίεση στο προσωπικό του συστήματος υγείας, απέδωσε. Παρ' αυτά σε πολλά νοσοκομεία όπου υπάρχει ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να μην θέλουν να εμβολιαστούν, ή έχουν εμβολιαστεί και δεν δίνουν τα διαπιστευτήριά τους, αντιδρώντας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τα επόμενα 24ωρα πάντως αναμένεται να συνεχισθούν οι αναστολές, έως ότου οι υπηρεσίες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ξεκαθαρίσουν και διασταυρώσουν ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr όσοι καλούνται από τα τμήματα προσωπικού να υπογράψουν την αναστολή και αρνούνται, τα έγγραφα τους επιδίδονται με δικαστικούς επιμελητές. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Προσλήψεις εξπρές

Στο μεταξύ όμως και μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα σχετικά το ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν σε αναστολή, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισπεύδει τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών και ειδικά του λοιπού προσωπικού.
Ήδη άνοιξε από την πρώτη ημέρα των αναστολών και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες ενώ η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx Ταυτόχρονα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες ελέγχουν διεξοδικά τα κενά που δημιουργούνται ώστε να καλυφθούν και εκ των έσω με μετακινήσεις εργαζομένων από τμήμα σε τμήμα και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Άλλωστε οι προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού παρότι θα γίνουν με διαδικασία εξπρές θα χρειασθούν κάποιο διάστημα για να αναλάβουν τις θέσεις οι εργαζόμενοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline