Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες για αρνητές που ζητούν να μην κάνουν μετάγγιση με αίμα από εμβολιασμένους

Νέος «πονοκέφαλος» για τους γιατρούς μετά τις αρνήσεις για διασωλήνωση - Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας - Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου, είτε να πλαστογραφήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε ακόμα και να αρνηθούν ιατρικές πράξεις. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, τώρα οι καταγγελίες θέλουν αρνητές να φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και σε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» με την ίδια να ξεσπά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου πίσω από αυτές τις πρακτικές και τα αιτήματα κρύβονται ομάδες οι οποίες δρουν πανελλαδικά και οργανωμένα. «Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες 'αντιεμβολιαστών' ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση».

Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Πολυμέσα