Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022  15:48:29

Τι λέει η Ψυχιατρική Εταιρεία για τους αρνητές του εμβολίου

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι αρνητές στερούνται συνεπούς και τεκμηριωμένης επιστημονικής στήριξης, τονίζει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Τη στήριξή του στην εμβολιαστική προσπάθεια ειδικά όσον αφορά στους υγειονομικούς, καθώς το αγαθό της δημόσιας υγείας και της ζωής των ασθενών υπερισχύει, δηλώνει το δ.σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Καμία επιστημονική στήριξη στα επιχειρήματα που διατυπώνουν οι αρνητές

Η ΕΨΕ υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι τα επιχειρήματα των αρνητών του εμβολίου, όλων των τύπων, στερούνται συνεπούς και τεκμηριωμένης επιστημονικής στήριξης από ερευνητικά δεδομένα, συνεπώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος υποστήριξης του μη εμβολιασμού.

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία τονίζει εμφαντικά την ηθική υποχρέωση όλων των μελών της αλλά και ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας να διαφυλάξουν τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, την οποία και θα πρέπει να υπερασπίσουν ειδικά απέναντι σε διάφορες μη τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline