Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022  21:07:41

«Καμπανάκι» Γκάγκα – Παπαευαγγέλου για την Βόρειο Ελλάδα

Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 34 έτη και 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια. «Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει», τόνισε εμφατικά η αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

«Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι».

Η κ. Γκαγκά έκρουσε το «καμπανάκι του κινδύνου για την Βόρειο Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε όσα συνέβησαν πέρυσι».
«Υπάρχει αυξητική τάση στην Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Β. Ελλάδα, που κυμαίνεται από 11% έως 36%», είπε η αναπληρώτρια υπουργός, δίνοντας τη σκυτάλη στην καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ μίλησε για μεγάλη αύξηση στην Βόρειο Ελλάδα.

20.000 ενεργά κρούσματα

«Οι εισαγωγές στη Βόρειο Ελλάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια», είπε και πρόσθεσε: «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα. Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».
«Η πανδημία παρουσιάζει σταθεροποίηση. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 34 έτη και 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια», είπε και τόνισε:

«Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους».
Προσέθεσε ότι καταγράφονται 2.24 νέα κρούσματα ανά ημέρα και τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000.

Μίλησε για «πανδημία των ανεμβολίαστων», σημειώνοντας ότι η Μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες.
Αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δεν έχει παρουσιάσει αύξηση. Επ' αυτού επισήμανε ότι καταγράφηκαν 3.599 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών, ήταν δηλαδή το 24% των νέων μολύνσεων.

«Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά», είπε και πρόσθεσε ότι περίπου 160.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline