Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα

«Η σύσταση για την 3η δόση είναι μετά την παρέλευση έξι μηνών από τις 2 δόσεις (ή μια αν πρόκειται για το μονοδοσικό)» τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο θα είναι το mRNA της Pfizer για όλους (ακόμα και για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca).

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για όσους έχουν το εμβόλιο της J&J, καθώς -όπως είπε- θα είναι είτε με Pfizer είτε με J&J εκ νέου.
«Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου», διευκρίνισε, για να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης».

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή για τις εγκύους, και κατά την κύηση και κατά τον θηλασμό.
«Θα ήθελα να αναφερθώ στους γονείς, στο θέμα του φόβου για την γονιμότητα των κοριτσιών και των αγοριών λόγω του εμβολιασμού», είπε σημειώνοντας ότι «δεν επηρεάζουν» και «δεν έχουν επιστημονική υπόσταση» όσα λέγονται περί του αντιθέτου.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την 3η δόση όσων είναι άνω των 60 ετών, καθώς και των υγειονομικών, μετά την παρέλευση των έξι μηνών από την διενέργεια της 2ης δόσης.

Πολυμέσα