Τρίτη 23 Απριλίου 2024  23:31:41

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με προβλήματα αλλά δεν είναι αποτυχία

Αυτή την ώρα, είτε μέσω του εμβολιασμού – όπου περίπου 6.500.000 άνθρωποι έχουν κάνει εμβόλιο – είτε μέσω όσων νόσησαν, «δύο στους τρεις ενήλικες συμπολίτες μας είναι προφυλαγμένοι απέναντι στον κορονοϊό», είπε ο Γιάννης Οικονομίου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως αυτό δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς «αποτυχία».


Και τόνισε πως για αρκετό καιρό η αντιπολίτευση, «κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν εξέπεμπε συλλογικά και συνολικά πολύ καθαρά μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού», καταλήγοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να παρακινούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αφού όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τείχος ανοσίας. «Δεν είναι λοιπον αποτυχημένο το πρόγραμμα εμβολιασμού. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών και να πάμε καλύτερα», κατέληξε.

Για τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

Για τα κρούσματα σε μαθητές και τη δια ζώσης εκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, να παρακολουθούμε τα μεγέθη».

Προσέθεσε, όμως, ότι αυτό που λένε οι αριθμοί σήμερα, είναι ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, «με κλειστά σχολεία και με πολύ λιγότερα τεστ, είχαμε περισσότερα κρούσματα στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών από αυτά που έχουμε σήμερα. Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων σε ό,τι αφορά τις μάσκες, τις αποστάσεις, τον τρόπο με τον οποίο γίνονται στα σχολεία τα μαθήματα», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας δείχνει επίσης κάτι για τη λειτουργία του εμβολιασμού στο οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών, αλλά και στους εκπαιδευτικούς «που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline