Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:24:34

Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό και τους προβληματικούς εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν πολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα τόσο όσο στην Αμερική. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.


«Είμαστε λίγο πιο πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα πάει καλύτερα.

«Το θέμα του εμβολιασμού δεν έχει πολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα, όσο στις ΗΠΑ. Πρέπει να πω πως στο θέμα αυτό δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού.

«Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αλλά και τα γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως οι νεαρότεροι πολίτες θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline