Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:58:17

Παπαευαγγέλου – Πάνω από 90% η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid στη Βόρεια Ελλάδα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την CoViD-19, τον κορωνοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μεταλλάξεις, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα πτωτική, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με το ECDC η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ.

Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά περιοχή με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως φαίνεται υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην εμβολιαστική κάλυψη και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Σταθερή είναι η αποκλιμάκωση του συστήματος υγείας στην επικράτεια με εξαίρεση τη Β. Ελλάδα, ανέφερε. Συγκεκριμένα στην επικράτεια η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid φτάνει στο 69%, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 90%

Για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ο αριθμός των κρουσμάτων στους εφήβους δεν προκαλεί μεγάλες ανησυχίας, με εξαίρεση τις περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Το γεγονός ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή λοίμωξη επιβαρύνει αυτήν την εικόνα.

Στην Αττική για παράδειγμα με ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη, τα κρούσματα στους κάτω των 17 ετών δεν αυξήθηκαν, όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου ενώ πρόσθεσε πως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι ασφαλής και ότι οι γονείς πρέπει να σκεφτούν ότι εάν είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να μολύνουν τα παιδιά τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline