Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής ειδικών για τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους

«Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην μειωμένη πιθανότητα νόσησης, μετάδοσης της νόσου, σοβαρής εκδήλωσης της νόσου και νοσηλείας σε ΜΕΘ ή θανάτου για εμβολιασμένους, η Επιτροπή αντιμετωπίζει θετικά την άρση όλων των ισχυόντων περιορισμών στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης στους οποίους ήδη έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής συστήνουν την διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν όπως εντός του επομένου δεκαπενθημέρου και στο ίδιο πνεύμα, να εξετασθούν συνολικά και οι λοιπές δραστηριότητες και τα ισχύοντα σε αυτές μέτρα με σκοπό την απλούστευση και ομογενοποίηση των ισχυόντων πρωτοκόλλων.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή συνεχίζει αδιάλειπτα την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα εισηγηθεί τα ανάλογα μέτρα εφόσον χρειάζεται.

Τέλος, τονίστηκε πως στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής οι υφιστάμενοι περιορισμοί για μη εμβολιασμένους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα αποσκοπούν στην προστασία τους».

Όπως εξήγησε ο Θ. Πλεύρης πριν από την ανακοίνωση των μέτρων «η δυνατότητα να παίρνουμε σήμερα αυτά τα μέτρα δίνεται ουσιαστικά χάρη στο εμβόλιο και την προστασία που παρέχει κατά του κορωνοϊού αλλά και στην φαρμακευτική αγωγή που έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός ιού ο οποίος πλέον δεν είναι άγνωστος», συμπληρώνοντας ότι ο εχθρός είναι ο κορνοϊός και το όπλο μας ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ΕΟΔΥ, θα κινηθεί πιο ενεργά τις επόμενες μέρες στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Πολυμέσα