Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:52:19

Εμβόλιο – Σουηδία και Δανία παγώνουν τη χρήση του Moderna στους νέους

Λόγω ανησυχίας για σπάνιες παρενέργειες όπως η φλεγμονή της καρδιάς. Η χορήγηση του εμβολίου Covid-19 της Moderna αναστέλλεται στη Σουηδία και τη Δανία λόγω αναφορών για σπάνιες παρενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα.

Οι παρενέργειες αυτές έχουν αναγνωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είναι όμως εξαιρετικά σπάνιες και συνήθως αντιμετωπίζονται χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

«Η σύνδεση είναι ιδιαίτερα σαφής όσον αφορά το εμβόλιο Spikevax της Moderna, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση» ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters η αρμόδια αρχή Υγείας της Σουηδίας.

Η Σουηδία παγώνει τη χρήση του σε άτομα που γεννήθηκαν το 1991 και μετά –δηλαδή τους κάτω των 30 ετών- ενώ η Δανία για τα άτομα κάτω των 18.
Στη Σουηδία, τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna θα λάβουν ως δεύτερη δόση το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία mRNA.
Και τα δύο εμβόλια έχουν λάβει έγκριση στην ΕΕ για τις ηλικίες από 12 και πάνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline