Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:36:40

Θεοδωρίδου για τρίτη δόση εμβολίου: Λιγότερες και πιο ήπιες οι παρενέργειες

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου για κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στην τρίτη δόση εμβολίου, η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται (σ.σ. σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους) ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών, οι παρενέργειες είναι λιγότερες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Επιπλέον η κ.Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε αρχικά στο άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών, όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού. Η καθηγήτρια ευχήθηκε καλή αρχή και να παραμείνει η διά ζώσης εκπαίδευση.
Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται και εξήγησε γιατί χρειάστηκε να κάνουν το εμβόλιο οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι υγειονομικοί κ.ά.

Η τρίτη δόση χορηγείται για μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή ηπιότερες από τη δεύτερη δόση.
Άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με άτομα που έκαναν τη δεύτερη δόση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline