Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:48:23

Δημοσκόπηση Marc – «Ναι» στις παρελάσεις, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανεμβολίαστους, πιο φιλική χώρα η Γαλλία

Επικροτούν οι πολίτες την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν οι παρελάσεις – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι. «Ναι» λέει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην κυβερνητική απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι πολίτες, σε ποσοστό 57,4%, θεωρούν «σωστή και μάλλον σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το 37,7% απαντά πως είναι «λάθος και μάλλον λάθος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων. Αντίστοιχα, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 41,9% και στο 15,1%.
Μάλιστα, δύο στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ λένε «ναι», ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 41,6%, των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης συμφωνεί με την κυβερνητική επιλογή.

Η ψήφος των ανεμβολίαστων

Στο ερώτημα τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι, ένα ποσοστό 18,9% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 18,6%.
Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 12,2% στους ανεμβολίαστους, το ΜΕΡΑ 25% 3,7%, το ΚΚΕ 3,5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει την πιο πιστή βάση στα εμβόλια, αφού καταγράφει μόλις 1,8% στους ανεμβολίαστους.

Πάντως, τρεις στους τέσσερις απ' όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι τώρα, ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν σε αυτή τη στάση, ενώ ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να το κάνει.
Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το 52%, με ένα ποσοστό 46,6% να τη βαθμολογεί αρνητικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline