Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:06:56

«Έκρηξη» κρουσμάτων προεξοφλείται τον Νοέμβριο

Επιμένει σε απαισιόδοξος προβλέψεις ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος,

σημειώνει ακόμα ότι περιμένει «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε οι ανεμβολίαστοι να τηρούν και να συμμορφώνονται στους υγειονομικούς κανόνες που καθορίζουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες.

«Δεν υπάρχει κανένα κράτος στον κόσμο, το οποίο να μπορεί να αντέξει τόσα πολλά κρούσματα, τη στιγμή που η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα πίεσης στους ανεμβολίαστους, ώστε να τηρούν τα μέτρα. Ό,τι και αν κάνουν οι γιατροί, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ γεμάτες με βαρύτατα περιστατικά είναι και οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει, χωρητικότητας 12 και 18 κλινών. «Δεν έχουμε καμία επιλογή, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι για κάποιον ασθενή που χρήζει εισαγωγής σε ΜΕΘ. Θα πρέπει ή να βελτιωθεί η υγεία κάποιου άλλου ασθενή και βγει από τη ΜΕΘ ή κάποιος, δυστυχώς, να πεθάνει», σημειώνει ο κ. Καπραβέλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline