Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:20:40

Το 19% των Ελλήνων δηλώνουν διστακτικοί ή αρνητικοί για το εμβόλιο -Αυξήθηκαν στο 81% τον Οκτώβριο οι υπέρμαχοι των εμβολίων

Στο 81% έφτασε η αναλογία των Ελλήνων που έχουν κάνει ή οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της «Focus Bari | YouGov», που έγινε τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών.

Από τους υπόλοιπους Έλληνες, ένας στους δέκα (11%) δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, ενώ 8% δηλώνουν «αρνητές» και δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο.

Οι διστακτικοί είναι περισσότεροι στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών), ενώ οι αρνητές εμφανίζονται με σχετικά σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υπο-ομάδες.

Το ποσοστό των «αρνητών» εμφανίζει διαχρονική υποχώρηση από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο, 13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, έχει συρρικνωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, 20% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο.

Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διστακτικές (13%) από ό,τι οι άνδρες (9%) και ελαφρώς πιο αρνητικές (8% έναντι 7%).

Το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη (20%), σε σχέση με την Αττική (15%).

Σύμφωνα με τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Η αναλογία αυτή είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο 2021 (62%).

Η Ελλάδα παραμένει, ωστόσο, μεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, σύμφωνα με τη Focus Bari | YouGov.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline