Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:30:19

Ασφυξία των νοσοκομείων, πλέον-- στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργούν 100 κλίνες ΜΕΘ, που αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες. Υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής.


Πάνω σπό το 70% των ασθενών καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, κυρίως ηλικιωμένοι. «Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις ΜΕΘ».
Τον περασμένο χειμώνα, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού και τώρα 100, λόγω αναστολών εργασίας, που δεν έχουν αναπληρωθεί.
Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτη και δύο διασωληνωμένοι βρίσκονται σε απλούς θαλάμους.

Η ΜΕΘ 30 κλινών του Παπανικολάου είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία είναι σε λίστα αναμονής.
Στο Ιπποκράτειο η ΜΘΕ 15 κλινών είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Στο Παπαγεωργίου η ΜΕΘ 25 κλινών είναι γεμάτη και πέντε διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
«Φίσκα» Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν 34 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού και, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι όλες γεμάτες:
Σέρρες 9
Γιαννιτσά 8
Κατερίνη 5
Βέροια 7
Χαλκιδική 5
Μάλιστα, στη Χαλκιδική, υπάρχει και ένας διασωληνωμένος ασθενής που είναι εκτός ΜΕΘ.
Στη Δυτική Μακεδονία, επίσης, είναι γεμάτες οι 11 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού:
Πτολεμαΐδα 6
Κοζάνη 5

«Στον πόλεμο επιστρατεύεις τους πάντες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι «δεν μπορεί να αφήνεις 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή και να κινδυνεύουν ασθενείς. Με δύο rapid test την εβδομάδα, επιστρέφουν με ασφάλεια στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Συνέβη με 800 συναδέλφους, που απαλλάχθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές», κατέληξε ο Μιχ. Γιαννάκος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline