Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:49:26

Yποχρεωτική 3η δόση σε άνω των 65: Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί- Τα σενάρια για ανεμβολίαστους

Σε κάθε περίπτωση αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους.

Σκέψεις για υιοθέτηση ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτό της Γαλλίας έχει η κυβέρνηση όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοιό σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Υπενθυμίζεται πως στην Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πραγματοποιούν την τρίτη δόση, παύει να είναι έγκυρο, πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σε κάθε περίπτωση είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιλυθούν τέτοιου είδους ζητήματα με την κυβέρνηση να αναζητά ενδεχόμενες λύσεις ενώ αναμένεται να δούμε και το κατά πόσο θα υπάρξει μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή η Ελλάδα θα προχωρήσει μεμονωμένα.

Σε κάθε περίπτωση αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους .

Με βάση αυτό το σενάριο ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline