Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:23:53

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.861 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας

Στον «γερασμένο πληθυσμό», το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 αλλά και στην αυστηρότητα τήρησης των πρωτοκόλλων του ΠΟΥ, σε σχέση με την καταγραφή των θανάτων, αποδίδει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος τον μεγάλο αριθμό νεκρών που καταγράφει η χώρα μας στο τέταρτο αυτό κύμα της κορωνοϊό.

«Μας θλίβει βαθιά όλους το ζήτημα των ημερήσιων θανάτων από COVID -κυρίως διότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς αφορούν στην συντριπτική πλειονότητα ανεμβολίαστους πολίτες. Έχουμε ερευνήσει διεξοδικά γιατί οι νεκροί από COVID στη χώρα μας προσεγγίζουν πλέον τους 80-90 την ημέρα», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος.

Και συμπληρώνει: «Καταρχάς δεν πρέπει να ξεχνούμε πως με το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι σε εξέλιξη και να πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συνεχίζουμε να έχουμε λιγότερες απώλειες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Η Ελλάδα τοποθετείται στην 16η θέση στην ΕΕ σε απώλειες ζωών λόγω πανδημίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline