Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:04:08

ΗΠΑ – Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό

Έγκριση για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τη διανομή του φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Η Pfizer θα ζητήσει το 2022 πλήρη έγκριση του χαπιού κατά της Covid-19.

Μπουρλά: «Θα είναι αποτελεσματικό και κατά της Όμικρον»

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικό και κατά της παραλλαγής Όμικρον.

«Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας είναι ότι σχεδιάστηκε έχοντας αυτό κατά νου, δηλαδή το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις γίνονται στις ακίδες. Επομένως, αυτό μου δίνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης πως η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η αγωγή μας από το στόμα δεν θα επηρεαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

Στην κλινική δοκιμή που έκανε σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, η φαρμακοβιομηχανία διαπίστωσε ότι το χάπι μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 89%, εφόσον ληφθεί μαζί με ένα ευρύτατα χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον ιό του AIDS, εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline