Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022  09:34:57

Φάουτσι: Επείγουσα η ανάγκη για ένα «σούπερ» εμβόλιο

«Γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κορωνοϊούς, συγκεκριμένα ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ενάντια σε όλους τους κορωνοϊούς », είπε ο Φάουτσι.

Ως επείγουσα χαρακτήρισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «σούπερ» εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Φάουτσι προειδοποίησε τη Γερουσία, ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την επείγουσα ανάγκη για το λεγόμενο «σούπερ» εμβόλιο, το οποίο θα είναι σε θέση να «προλάβει» την εμφάνιση νέων παραλλαγών της Covid-19, καθώς και άλλων κορωνοϊών.

«Κοιτάζοντας το μέλλον -στο πλαίσιο της αναπόφευκτης συνεχούς εμφάνισης νέων παραλλαγών- γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κορωνοϊούς, συγκεκριμένα ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ενάντια σε όλους τους κορωνοϊούς », είπε στους γερουσιαστές.

Μάλιστα, ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα.
Ένα τέτοιο εμβόλιο θεωρητικά θα ήταν αποτελεσματικό όχι μόνο κατά της Covid-19, αλλά και σε απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών που εμπίπτουν στην ομπρέλα του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος.

Οι παρατηρήσεις του Φάουτσι έρχονται την ώρα που έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παραλλαγής Όμικρον να «αποφεύγει» την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με άλλες παραλλαγές.

Η ακρόαση στη Γερουσία πραγματοποιείται σε μία ημέρα με βαρύτατο το αποτύπωμα της μετάλλαξης στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, δέχεται δριμεία κριτική για την αργή αντίδραση, αλλά και για την «επικοινωνία» σε ό,τι αφορά το στέλεχος «Όμικρον».
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι 141.385 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με Covid-19 σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Washington Post. Ο αριθμός συνιστά το δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο σύνολο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν το ρεκόρ με 146.000 ημερήσιες νοσηλείες, ενώ ορισμένοι επιστήμονες αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί πριν από τον Φεβρουάριο. Το προηγούμενο ρεκόρ των 142.273 νοσηλειών ήταν από τις 14 Ιανουαρίου του 2021, όταν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν ήταν ακόμη ευρέως διαθέσιμα στο κοινό.
«Ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 17πλάσιος και 20 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, σε σχέση με εάν το έχετε κάνει», επανέλαβε ο Φάουτσι.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον και του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με στοιχεία της Post. Παράλληλα, πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες νέα πρωτόκολλα για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό πίεση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline