Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα της ανακρίτριας για την κεταμίνη στον ΕΟΦ

Με εξαντλητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάκριση για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μάνα της Ρούλα Πισπιρίγκου, που ήδη είναι κρατούμενη προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση υπέβαλε αίτημα στον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για να πάρει πρόσθετες πληροφορίες για την ουσία κεταμίνη, στη χορήγηση της οποίας έχει αποδοθεί ο θάνατος του παιδιού.

Η ανακρίτρια ζητά στοιχεία για την διανομή της εν λόγω ουσίας στην Ελλάδα, την χρήση της και τις δυνατότητες νόμιμης η παράνομης προμήθειας.

Παράλληλα, λαμβάνει καταθέσεις από νοσηλευτικό προσωπικό που κατά καιρούς ενεπλάκη στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο άτυχο παιδάκι, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Οι δύο εισαγγελείς Αντώνιος Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που έχουν την εποπτεία των ερευνών, συνεργάζονται στενά με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου λαμβάνονται καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ την ίδια ώρα ιατροδικαστές επανεξετάζουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και επαναξιολογούν τα πάντα σχετικά με τις αιτίες που επέφεραν τον θάνατο τους.

Πολυμέσα