Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:54:01

Μαρία Γιανακάκη: Όσοι ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»

«Η δολοφονία στο Κερατσίνι δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Στην αρχή είχαμε δολοφονίες μεταναστών και μετά ομοφυλόφιλων.

Τώρα, λοιπόν, άρχισαν οι δολοφονίες σε πολιτικούς στόχους. Αυτό έχει διδάξει η ιστορία και αυτό βλέπει η ελληνική κοινωνία να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της.

Επίσης, δεν είναι ασύνδετο με τη χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα. Και ως Βουλευτής της Β΄ Πειραιά έχω να πω ένα πράγμα: Οι φασίστες δεν έχουν θέση πουθενά στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στις γειτονιές του Πειραιά. Ο λαός του Πειραιά ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες για τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες.

Με χαρά ακούσαμε χθες τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια. Πραγματικά ήταν πολύ παρήγορη η θέση την οποία πήρε, γιατί όποιος παρακολουθεί τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, θα έχει δυστυχώς διαπιστώσει τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες ότι ο κύριος Υπουργός κώφευε στις ερωτήσεις που καταθέταμε όχι μόνο εμείς οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και Βουλευτές από άλλα κόμματα. Και δεν κώφευε μόνο σε αυτές, αλλά και στις συνεχείς εκκλήσεις του Επιτρόπου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που τον καλούσε να πάρει θέση και να διασαφηνίσει τη θέση του και τη στάση απέναντι στο ναζιστικό αυτό μόρφωμα, αλλά και όλων των άλλων διεθνών Οργανισμών.

Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω πως η καραμέλα ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έστειλαν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων δεν ήξεραν τι έκαναν, έχει αρχίσει πια να λιώνει. Είναι πια φανερό ότι έχει ανοίξει ο κύκλος του αίματος. Στηρίζουν φασίστες δολοφόνους. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα.

..... Η Δημοκρατία θα αμυνθεί. Και θα αμυνθεί χρησιμοποιώντας τα όπλα που αυτοί θέλουν να καταστρέψουν. Αυτά είναι οι τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου.

(Πρώτη τοποθέτηση της Μαρίας Γιαννακάκη, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στη Β' Πειραιώς για τη στυγερή δολοφονία στην Αμφιάλη).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline