Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:19:50

Νέα Υόρκη: Αυξήθηκε η νόμιμη ηλικία για αγορά καπνού και τσιγάρων

Η πόλη της Νέας Υόρκης ψήφισε χθες, Τετάρτη, να αυξηθεί από τα 18 στα 21 χρόνια η νόμιμη ηλικία για την αγορά καπνού και τσιγάρων και έγινε έτσι η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που παίρνει ένα τέτοιο μέτρο για να προστατεύσει τους νέους από το κάπνισμα.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί επίσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα."Θα σώσει ζωές", υπογράμμισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κριστίν Κουίν. Η Νέα Υόρκη έχει ήδη ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους για τον καπνό. Το κάπνισμα απαγορεύεται στα μπαρ και τα εστιατόρια, στα πάρκα, στις πλατείες, ακόμη και στις πλαζ της πόλης. Οι φόροι των τσιγάρων είναι επίσης εκεί οι υψηλότεροι των ΗΠΑ, 5,85 δολάρια το πακέτο, με αποτέλεσμα η τιμή του πακέτου των τσιγάρων να φθάνει περίπου τα 12 δολάρια.

Ως συνέπεια των αποφάσεων αυτών, μέσα σε δέκα χρόνια το ποσοστό των καπνιστών μεταξύ των ενηλίκων μειώθηκε από 21,5% το 2002 στο 14,8% το 2011, σύμφωνα με τη δημαρχία. Όμως το ποσοστό των νέων που καπνίζουν έχει παραμείνει το ίδιο από το 2007, στο 8,5%.Οι αρχές πιστεύουν πως η αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά τσιγάρων και καπνού θα μειώσει κατά 55% το κάπνισμα στους νέους ηλικίας 18-20 ετών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline