Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:50:47

Τους 110.000 φθάνουν οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Περίπου οι μισοί θα ψηφίσουν. Κύριο

Κοντά στα 3 εκατ. οι ψηφοφόροι Ελληνοαμερικανοί και ομογενείς με τριπλάσιο κύκλο επιρροής.

Από καιρό η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, οι αντιπρόσωποι του Δημοκρατικού κα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν δραστηριοποιηθεί για την συμμετοχή των 110.000 αμερικανών υπηκόων στην Ελλάδα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Συμμετοχή, η οποία σ' άλλες περιπτώσεις έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της (συστημένης) επιστολής ψήφου προς τη συγκεκριμένη Πολιτεία (γέννησης, καταγωγής ή πολιτογράφησης) ή με την ηλεκτρονική μέθοδο.

Οι περισσότεροι από τους 110.000 δικαιούμενους ψήφου, που κατοικούν στην Ελλάδα, είναι πολίτες των ΗΠΑ σε διάφορες υπηρεσίες, Ιδρύματα και επιχειρήσεις, σύζυγοι αμερικανών πολιτών, Ελληνοαμερικανοί με αντίστοιχα πολιτικά δικαιώματα, συνταξιούχοι, επενδυτές.

Οι περισσότεροι έχουν αρκετή εμπειρία συμμετοχή σε προεδρικές εκλογές. Η απευθείας συμμετοχή τους με την επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο με την μετάβαση στις ΗΠΑ για ψηφοφορία κλπ. δεν επιτρέπει στην καταγραφή όλων των περιπτώσεων. Πάντως δεδομένου του υψηλού βαθμού ενδιαφέροντος, αλλά και της χρονικής άνεσης για συμμετοχή στην προεδρική εκλογή, που δεν περιορίζεται σε μία μόνη μέρα, αλλά σε πολλές ημέρες και εβδομάδες έως τις 6 Νοεμβρίου (την πρώτη Τρίτη κάθε Νοεμβρίου του έτους των εκλογών).

Των 3 εκατ. περίπου Ελληνοαμερικανών ή ελληνικής καταγωγής πολιτών, που θα ψηφίσουν Ομπάμα ή Ρόμνεϊ. Επίσης, υψηλού βαθμού θεωρείται η πολιτική τους επιρροή σε τρία ακόμα άτομα.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline