Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:22:38

F. T.: «Μονομαχία» ΝΔ με X.A.

Πρόκειται για μια πρόβλεψη και μάλιστα βασισμένη όχι σε δική της έρευνα, ξεχωριστή αλλά σε στοιχεία άλλων. Ελληνικά, δεδομένα. Σώμα με σώμα της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία, για τη δεύτερη θέση πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» στις ευρωεκλογές οι Financial Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αναλυτές προβλέπουν πως η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στο δημοσίευμα, που γίνεται αναφορά στην Εθνική Αυγή, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κάνει λόγο για μία «λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα».

Στο ίδιο δημοσίευμα, οι Financial Times αναφέρουν ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά επισημαίνουν πως δημιουργήθηκε ένα κλίμα συμπάθειας έπειτα από τη δολοφονία των δύο μελών της στο Νέο Ηράκλειο.
Σκιαγραφώντας το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη, η εφημερίδα αναφέρει πως ο βουλευτής προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές και ότι μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, «έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και ας αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες».

«Σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα γαλανόλευκα χρώματα της Ελλάδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδια του να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων- από το κελί της φυλακής. ''Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να με βάλει στη φυλακή πριν τις εκλογές έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλώ στο κοινό'' λέει. Αλλά εγώ θα είμαι υποψήφιος εκτός και εάν περάσουν έναν ειδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα», αναφέρουν ακόμη οι Financial Times.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline