Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα social media πρωταγωνιστές την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν το Facebook, το Twitter και το Instagram την ημέρα των Ευχαριστιών κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τους New York Times, η φετινή μέρα των Ευχαριστιών (που στις ΗΠΑ γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κάθε χρόνο) αναμένεται να είναι η περισσότερο «καταγεγραμμένη» στα social media μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, Facebook και Twitter αναμένεται να «πάρουν φωτιά», με εκατομμύρια αμερικανούς να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα οικογενειακές στιγμές και να τις μοιράζονται με μέλη της οικογένειάς τους που βρίσκονται μακριά, φίλους και γνωστούς του διαδικτύου.

Μεγάλη άνοδο είχε τον τελευταίο χρόνο η πλατφόρμα του Instagram –ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαδικτυακό φωτογραφικό άλμπουμ– η οποία διπλασίασε τους χρήστες της στα 100 εκατομμύρια και σήμερα αναμένεται να κατακλυστεί από φωτογραφίες από το παραδοσιακό δείπνο με τη γαλοπούλα.

Περίπου το 40% των αμερικανών άνω των 13 ετών που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, είναι χρήστες ενός ή περισσοτέρων κοινωνικών δικτύων και στις μεγάλες γιορτές, όπως είναι η ημέρα των Ευχαριστιών, η δημοσίευση πληροφοριών και φωτογραφιών αυξάνεται κατακόρυφα.

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα