Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:49:00

Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θα εντείνουν τη συνεργασία τους όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Λαβρόφ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι πρότεινε στον ομόλογό του "να ενταθεί η συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών" για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Συμφωνήσαμε να το κάνουμε", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, έως και 500 μαχητές από τη Ρωσία μπορεί να έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Κέρι υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν "διαφωνίες" μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τη στρατηγική για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών που προσπαθούν να καταλάβουν την κουρδική, συριακή πόλη Κομπάνι, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Άγκυρα θα καθορίσει το ρόλο της με βάση το δικό της χρονοδιάγραμμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline