Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:13:03

Ομαλά με Γαλλία και Ιταλία

Η σύγκρουση δεν ήλθε. Επικράτησε η προσέγγιση και συνδιαλλαγή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 ύστερα από την απόφαση των δύο χωρών να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους, τερματίζοντας έτσι μία διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Παρισιού και Ρώμης.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν αναφέρει ότι δεν εντόπισε καμία περίπτωση "ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης" και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες.

Οι χώρες της ευρωζώνης είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες ανακοίνωσαν τελικά επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματός τους.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, είχε χαρακτηρίσει τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της ΕΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline